Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter
tjitske@lochemgroen.nl
06-41496165
Raadslid

Tjitske Ypma

Opgegroeid in Harfsen en nu 10 jaar woonachtig in Eefde ken ik de gemeente Lochem goed. Vanuit mijn agrarisch-journalistieke achtergrond heb ik de afgelopen twintig jaar veel gehoord en geschreven over duurzaamheid. Ik draag er zelf ook steentje aan bij door het organiseren en aanplanten van hagen, voedselbossen, groene schoolpleinen en groene daken en in het verleden met de oprichting van Transition Town Zutphen (waar ZutphenEnergie, Stadswerkplaats, Repaircafé en Kratjelokaal ontstonden).

Ook in Lochem zet ik me graag in voor een lokale economie. Als we zelf onze energie opwekken en zelf ons voedsel verbouwen, verdwijnt er minder geld naar verweggistan. Dat kunnen we dan weer steken in -bijvoorbeeld- de zorg of de natuur. Natuur is wat mij betreft ook de extensieve landbouw met insecten, weidevogels, hazen, en reeën. Door de duimschroeven om de landbouw minder strak aan te draaien, ontstaat er ruimte voor mooie dingen.

Dan de woningnood: een onderwerp waar ik me druk om kan maken. Hoe moeten jonge of gescheiden mensen nu nog een huis vinden zonder straks met enorme schulden te zitten? Als we meer ruimte bieden aan alternatieve woonvormen zoals meergeneratiewonen, tiny houses of andere vormen van erf delen, in combinatie met nieuwe natuur, creëren we meer en betere woonruimte. Ook ontstaat er op zulke plekken meer sociaal contact, en zo lagere zorgkosten. Én meer biodiversiteit, wat ons ecosysteem versterkt. Ik heb hier vanuit mijn schrijfwerk voor de provincie Gelderland al veel mooie voorbeelden van gezien. Lochem verdient dit ook.

Daarom mijn inzet voor LochemGroen!: een jonge, actieve, progressieve partij die oog heeft voor de plek van de mens: in de natuur, mét elkaar.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram