Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Afscheid van onze groene held

29 maart 2022

Jolande van Borrendam nam 28 maart afscheid als raadslid, na 12 jaar inzet voor de groene zaak. De burgemeester roemde haar inzet. "Jolande is iemand die consequent staat voor haar zaak en een groot doorzettingsvermogen heeft."

Naast aandacht voor groen (nieuwe boompjes water geven, biodiversiteitsplan nakomen) heeft ze ook aandacht voor sociale kwesties, zoals het recht op een dak boven het hoofd. Ze kreeg er onlangs de zelfbewoningsplicht door, wat helpt om de huizenprijzen in het gareel te houden.

In haar dankwoord gaf Jolande nogmaals aan dat ze blij is met de nieuwe garde, en hen met plezier met raad en daad bijstaat. Ook blijft ze aan als fractievertegenwoordiger. Ze gaf als uitdrukkelijke wens voor de nieuwe raad en het college mee dat de raad onafhankelijk van het college moet fungeren om haar controlerende taak goed te kunnen doen. Dus dat raadsleden onafhankelijk van het college en van elkaar stemmen.

Jolande kreeg bloemen van de gemeente en een kersenboompje van de fractie.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram