Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Bewoners Detmerskazerne in Eefde met handen in haar over woonsituatie

4 maart 2024

LochemGroen! organiseert inloopavond

Na signalen over woonproblemen op de voormalige Detmerskazerne in Eefde, kwamen bewoners afgelopen vrijdag tezamen op uitnodiging van LochemGroen! Sinds de oplevering een jaar geleden worden bewoners onder meer getroffen door wateroverlast rond hun huizen en onveilige verkeerssituaties in de woonwijk.

24 bewoners waren aanwezig om zorgen en uitdagingen voor de wijk te bespreken. Opvallend thema is de communicatie vanuit de gemeente. Er wordt door de gemeente geen proactieve houding aangenomen en op vragen komt laat of helemaal geen vervolg.

Alle bewoners hebben problemen met de waterhuishouding op het perceel en erbuiten. Hierdoor kunnen bewoners niet met droge voeten hun huis bereiken. Buiten de aangelegde paden ligt een modderpoel waar menigeen in heeft vastgestaan. Schuren verzakken en/of verspochten waarbij het signaal is dat gemeente en projectontwikkelaar de verantwoording naar elkaar afschuiven. Daarbij zijn er nog diverse zaken die aandacht vragen, zoals bebording in de wijk, verlichting, veiligheid bij het spoor en de verkeersveiligheid op en om de nieuwbouwwijk.

Bewoners geven aan dat er begrip is voor de ontwikkelingstijd van het nieuwbouwproject. Echter de onduidelijkheid, het ontbreken van een plan van aanpak en een duidelijk aanspreekpunt blijkt een groot gebrek dat zorgt voor onzekerheid. “Het is hier ontzettend mooi wonen, maar de problemen moeten aangepakt worden en de radiostilte van de gemeente opgelost.”

De avond is afgesloten in overleg tussen LochemGroen! en de bewoners met de afspraak dat er schriftelijke vragen worden ingediend bij het college van B&W. Hierin wordt beoogd dat er een duidelijk aanspreekpunt komt en er spoedig een plan van aanpak wordt gepresenteerd om de gestelde gebreken en aandachtspunten voortvarend op te pakken.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram