Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Een brug te ver!

20 december 2022

Laanbomen

Onze prachtige oude bomenlanen verdienen onze bescherming. Nu hoeft een inwoner die meer dan 20 bomen wil kappen, dat alleen te melden bij de provincie. Dat kan beter! LochemGroen! wil een verplichting dat bij elke kapaanvraag ook de gemeente op de hoogte wordt gesteld. Op de website van de gemeente Lochem moet vervolgens voor iedereen duidelijk zijn, voor welke bomen een kapvergunning is aangevraagd en hoe je daar bezwaar tegen kunt maken. We zijn verbaasd dat dit niet al eerder geregeld is. College?

Landbouw brug in Almen

LochemGroen! is tegen dit voorstel, omdat er dan meer dan één miljoen euro gemeenschapsgeld wordt uitgegeven voor een brug, alleen voor twee boeren. Ook natuurorganisaties zijn tegen deze brug. Door de meandering van De Berkel zijn veel vogels teruggekomen en broeden hier nu. Met de aanleg van de brug en de wegen wordt het te druk en verdwijnen de vogels weer.
Alleen LochemGroen! en PvdA zijn tegen deze brug. Alle andere fracties zijn voor. Raad kom tot inkeer en college: ga het gesprek aan met de twee boeren.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram