Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Geslaagde ondernemersavond

7 april 2022

LochemGroen gaat zich vol inzetten voor een lokale duurzame economie. Daarom was het interessant gisteren eerst tijdens de rondleiding bij de afdeling inkoop en daarna bij de ondernemersavond in de Lochemse Schouwburg te zijn. Europese aanbestedingsregels zouden lokaal inkopen in de weg staan, maar er zijn bij andere gemeenten oplossingen voor gevonden, zo vertelde een ondernemer. Het onderzoeken waard. Want met lokale betrokkenheid krijg je meer kwaliteit en werkgelegenheid. We hadden gesprekken over grondstoffen, kringloop in de landbouw maar ook daarbuiten, regionale samenwerking op deze vlakken en innovatie. Innodeen heeft bijvoorbeeld een mooi recyclebaar product voor gevelbouw, wat mogelijk eerst gebruikt kan worden voor noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Tijdens de rondleiding op het gemeentehuis heeft Tjitske als raadslid (en in haar werk communicatie adviseur) geluisterd hoe publiekszaken te werk gaat en bleek de leidinggevende ook toe te willen naar meer verbinden. Want als iemand zich heeft gemeld voor een bloemenstrook, wil hij vast ook wel meedoen aan een buurtbongerd, maar dat moet dan wel aan elkaar worden geknoopt.

Met alle uitdagingen van vandaag op het gebied van welzijn (eenzaamheid tegen gaan) woningbouw, energietransitie en biodiversiteit kunnen we geen kracht op dat terrein missen.

Met de jeugdzorg ambtenaar staat een afspraak om eens verder te praten over (groene) ontmoetingsplekken én aanleidingen voor ontmoetingen.

Foto: LochemsNieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram