Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Hoe gezond is de lucht in gemeente Lochem?

11 juli 2024

LochemGroen! wil uitgaan van het voorzorgsprincipe en daarmee een meting verrichten om te weten hoe (on)gezond de lucht in Lochem nu daadwerkelijk is? Er is namelijk vanuit grootschalig onderzoek door Meten = Weten(zie bijlage) aangetoond dat Nederland in een nevel van bestrijdingsmiddelen zit.

Chemische bestrijdingsmiddelen(gif) staan al jaren ter discussie en het CTGB (beoordelaar voor Nederland voor gewasbeschermingsmiddelen Nederland) heeft echter tot heden alle bestrijdingsmiddelen apart van elkaar werden getoetst aan schadelijkheid terwijl juist de combinatie van middelen vaak het probleem veroorzaken. Hierdoor leven we al jaren in een cocktail van chemische bestrijdingsmiddelen.

Gezondheid boven gif

Deze cocktail aan bestrijdingsmiddelen wordt al jaren door wetenschappers gelinkt aan de exponentiele stijging van de ziekte van Parkinson: 30% in de afgelopen 10 jaar. Tevens wordt het gif gelinkt aan onder andere dementie, depressie, onvruchtbaarheid en kanker. LochemGroen! wil dit niet voor onze inwoners, niet voor de boeren, niet voor de dieren, niet voor het milieu en niet voor de natuur.

Daarom vragen(zie bijlage) wij aankomende maandag om meetpalen te plaatsen in de gemeente Lochem om te onderzoeken welke chemische bestrijdingsmiddelen in de lucht zitten. Middels deze uitkomsten het gesprek te voeren met de gemeenteraad en het college om te zorgen hoe we samen kunnen zorgen voor een gezondere gemeente Lochem.

𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐛𝐨𝐞𝐫, 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐞𝐧𝐞𝐞𝐧𝐠𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐞𝐠𝐢𝐧𝐠.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram