Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Hoe wilt u wonen?

24 november 2021

LochemGroen! vindt het belangrijk dat er in onze gemeente betaalbare en duurzame woningen gebouwd worden. Met veel groen om de woningen heen. Nu gaan projectontwikkelaars eerst met het college praten en horen omwonenden en de raad pas veel later over hun plannen. Onder het motto “er moet gebouwd worden”, wordt de leefbaarheid en de publieke ruimte goedkoop weggegeven. Dat moet anders.

Leefbaarheid
Wij willen een gebiedsregisseur. Zij wijst de inwoners de weg in de wereld van ontwikkelaars en de gemeente. Ze brengt de partijen in een gebied bijeen en kijkt wat hun doelen zijn. Wat willen de inwoners, ontwikkelaars en gemeente en hoe kunnen we die belangen op elkaar afstemmen. Een gebiedsregisseur is een verbinder tussen inwoners en gemeente, die stuurt op leefbaarheid.

Tiny Houses en Zelfbewoningsplicht
LochemGroen! had afgelopen raad fantastische plannen voor Tiny Houses en een Zelfbewoningsplicht. Onderwerpen die volgens ons niet langer kunnen wachten. Een meerderheid van de raad vond deze voorstellen nu nog niet aan de orde…….Maar over twee maanden brengen we deze voorstellen alsnog in en met evenveel enthousiasme!
Heeft u ideeën over wonen? Mail naar Jolande: jolande@samuelg35.sg-host.com

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram