Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Inbreng LochemGroen! op de politieke avond

20 december 2021

Zandwegen
Provincie en Natuurmonumenten willen bij het Natura 2000 gebied Stelkampveld een aantal zandwegen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer, zodat meer dieren en planten een kans krijgen. Alle percelen blijven bereikbaar en fietsers en voetgangers blijven welkom. GemeenteBelangen en de VVD willen deze afsluiting niet. En geheel tegen de verwachting in, ging D66 met hen mee, waardoor een meerderheid tegen deze afsluiting is. Wat een tegenvaller voor de natuur!

Klimaat en energie
In het uitvoeringsprogramma staan veel stimulerende maatregelen om onze inwoners minder energie te laten gebruiken. Maar waar blijft de gemeentelijke stimulans voor het bedrijfsleven? Volgens Wethouder van Zeijts (GroenLinks) is dit een taak van de landelijke overheid, maar daar is LochemGroen! het niet mee eens. We kunnen als gemeente zeker regels stellen, zoals geen reclameverlichting tussen 23 – 06 uur.

Woonvisie
Woningbouw wordt 17 januari weer aan een tafel besproken. Iedereen die wil inspreken is welkom. LochemGroen! blijft zich inzetten voor voldoende betaalbare duurzame woningen, ruimte voor Tiny houses en een zelfbewoningsplicht.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram