Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

LochemGroen!: voor de ondernemers

7 april 2022

LochemGroen! wil zich graag inzetten voor Lochemse ondernemers, en kwam daarom met plezier naar de Ondernemersavond. Onderwerpen die daar nog niet aan bod kwamen zetten we graag nog even uiteen.

Wij willen met ondernemers samen de transitie maken naar een duurzame toekomst. Met crisis-bestendige supply-chains, dus grondstoffen uit de regio of uit de recycling. Hierin lopen sommige Lochemse ondernemers al voorop: bijvoorbeeld door blad te composteren of door duurzame gevels te maken van afvalhout. Ook werken we aan betaalbare duurzame energie oplossingen. Met kleinschalige windmolens en zon op dak, waarbij er ook meteen nagedacht wordt over de opslag. Hetzij in accu’s van elektrische auto’s, hetzij in waterstof, waar Zutphen al ver mee is. Inkoop vanuit de gemeente doen we bij voorkeur lokaal.

Verder zien we dé kracht van Lochem in het groene: 20% van de kiezers stemde groen en bijna alle inwoners en bedrijven zitten hier vanwege de groene omgeving. Het coulisselandschap en de natuurgebieden en de extensieve veeteelt vormen er een belangrijk onderdeel van. Recreatie en toerisme is belangrijk voor de gemeente. (Nieuwe) boeren die natuurinclusief willen boeren of willen verbreden, steunen we van harte. Wist je dat 25% van de agrariërs in 2018 een neventak had en dat er bijna 900 miljoen euro in omging? Behalve dat het winst oplevert voor de ondernemer, geeft multifunctionele landbouw ook invulling aan de grote behoefte van mensen om meer in verbinding te staan met de natuur en de bron van hun voedsel. Denk aan agrarische kinderopvang, boerderijwinkels, zorgboerderijen en streekproductenproducenten.

Ben je ondernemer en wil je over bovenstaande onderwerpen met ons in gesprek? Mail naar tjitske@samuelg35.sg-host.com

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram