Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

LochemGroen! wil geld voor cultuur naar alle kernen, niet alleen voor de schouwburg in Lochem

9 mei 2022

LochemGroen! wil dat er meer geld is voor cultuur in de kernen. Nu krijgt alleen de schouwburg veel subsidie en ze vragen nog meer, totaal meer dan een half miljoen per jaar. Dat is een derde van het volgens LochemGroen! toch al te beperkte cultuurbudget. Tegelijk wordt ook door de Schouwburg zelf aangegeven dat een Schouwburg met 400 stoelen moeilijk rendabel te maken is, dat er veel geld naar (Randstad) impresariaten gaat, dat het gebouw verouderd is en veel energie kost.

Ondertussen krijgen de andere theaters niets, zoals, Kapel op 't Rijsselt in Eefde, Kamertheater Almen, openluchttheaters en filmhuizen.

LochemGroen! vindt dat scheef. Wij willen het geld dat het college nu wil uitgeven voor verhoging van de subsidie voor de schouwburg verdelen onder de andere theaters en voor openluchtvoorstellingen en bijvoorbeeld muziekonderwijs. Of voor verdere versterking van de maatschappelijke rol die bibliotheken op zich nemen.

Het maatschappelijke werk van de schouwburg blijft wat ons betreft bestaan, namelijk contacten onderhouden met scholen en maatschappelijke instellingen, maar dat kan ook zonder gebouw, namelijk op locatie. Zo hoeft het maar een fractie van het geld te kosten.
Het onderwerp komt maandag 9 mei aan bod bij de meningvormende tafel in de gemeenteraad.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram