Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Mening vormende Kernvisies Barchem, Eefde, Epse & Gorssel op 24 april

25 april 2023

Vanavond is de mening vormende tafel omtrent de Kernvisies Barchem, Eefde, Epse & Gorssel.


Hieronder de inbreng van Jolande die namens LochemGroen! het woord voert:
Het grote probleem in onze gemeente is dat er al zo’n 8 jaar bijna geen goedkope woningen zijn gebouwd. Want daarvoor hoeft het college toch niet te wachten op de kernvisies? Ze kunnen en konden al geruime tijd bouwen. De raad werkt niet vertragend op het bouwen van goedkope woningen, dat is
en was het college zelf.


En dan nu de visies: LochemGroen! vindt dit geknutsel:
In Barchem kiest het college voor uitbreiding richting Stelkampsveld , terwijl er nog geen ecoloog naar gekeken heeft. En waarom uitbreiden als inbreidingsprojecten van hele dure huizen niet doorgaan door gebrek aan belangstelling? Voor wie wil het college nou gaan bouwen in Barchem?

In Eefde wil het college bouwen op plekken die daardoor of zeer verkeersonveilig en onmogelijk worden of kunnen overstromen met hoge natuur en landschapswaarde.


In Gorssel wil het college bouwen op locatie Noord Oost, met hoge natuur en landschapswaarde. En de belofte om het accommodatieplan tegelijk met de kernvisies vast te stellen is niet nagekomen. Het opstellen van dat plan is al 8 jaar geleden begonnen. Het is tijd voor daad- en draagkracht!!


LochemGroen! heeft de volgende oplossingen:
Ga in Barchem opnieuw het gesprek aan met projectontwikkelaars over de inbreidingslocaties en zorg dat daar ook goedkope woningen worden gebouwd. Het plan voor Eefde moet terug naar het college, hoe kan de raad nu beslissen of er gebouwd moet worden ten koste van de verkeersveiligheid of met kans op overstromingen. LochemGroen! vraagt om een gedegen uitgewerkt voorstel.


In Gorssel moet nu eerst het accommodatieplan worden vastgesteld. Laat Gorssel zelf de knoop doorhakken met een burgerberaad met vastgestelde einddatum! En dan kunnen ze gelijk bepalen waar er wel en niet gebouwd kan worden.

En als laatste willen we in Epse de locatie Diekman aanwijzen als locatie voor een pilot met Tiny houses.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram