Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Persbericht Kadernota gemeente Lochem van CDA, PvdA, GroenLinks & LochemGroen!

1 juli 2024

CDA, PvdA, GroenLinks en LochemGroen! maken zich zorgen over het huishoudboekje van de gemeente Lochem. De Kadernota 2025 laat zien dat de begroting voor 2025 sluitend is. De jaren daarna (2026, 2027 en 2028) laten forse tekorten zien. Tekorten in de orde van grootte van 3 miljoen per jaar. Dat betekent dat bezuinigingen op de loer liggen.

In de Kadernota worden voorstellen gedaan om vrij forse nieuwe financiële verplichtingen aan te gaan. De vier partijen vinden dat onverstandig. Nu extra geld uitgeven met het risico dat vervolgens bezuinigd moet worden. Daarom dienen de partijen samen met de VVD een motie in om eerst een sluitende begroting op te stellen, niet alleen voor 2025 maar ook voor de jaren daarna. Pas dan kan beoordeeld worden welke extra financiële uitgaven mogelijk zijn. 

De indieners van de motie staan voor een verantwoordelijk financieel beleid. Geld dat je niet hebt, kan je niet uitgeven. Dat is het minste wat inwoners van Lochem van de gemeenteraad mogen verwachten. 

Henk Datema CDA, Martine Willems PvdA, Arda van den Brink GroenLinks, Calle Janssen LochemGroen!

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram