Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Persbericht: Vluchtelingen

21 februari 2024

Op 21 februari ‘24 ging fractievoorzitter Calle Janssen op bezoek bij vluchtelingen uit Oekraïne. Om de zorgen te horen en hoe zij in Nederland zijn opgevangen. De zaken die Calle het meest zijn opgevallen is de dankbaarheid voor een veilige plek in Nederland. Maar daarbij ook de angst die nu gepaard gaat door de (politieke) uitspraken in Nederland, zoals van Mona Keijzer. Dat het veilig zou zijn in bepaalde delen van Oekraïne, terwijl dagelijks het luchtalarm gaat. Kinderen hebben geen toegang tot onderwijs en het is maar de vraag is of zij met hun familie morgen in huis kunnen blijven door de dreiging.

Sinds november heerst er ook angst door de verkiezingsuitslag en de gevolgen daarvan. De vraag die telkens terugkwam: “Mijn kinderen zitten hier op school en hebben hun draai gevonden maar kunnen we hier wel blijven?” Ik sprak onder andere een moeder die met haar kinderen van 1 en 3 en moeder in 2022 naar Nederland zijn vertrokken. Haar man zit in het leger waardoor de kinderen al anderhalf jaar hun vader niet hebben gezien. Zelf zou zij liever in Oekraïne zijn gebleven om mee te strijden. Echter in het belang van haar kinderen en een naar omstandigheden goed mogelijke jeugd te bieden is zij dankbaar hier nu in Nederland te kunnen zijn.

Laten we asjeblieft ons hart openhouden voor mensen die zijn gevlucht voor huis en haard.

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram