Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Protestactie tegen bouwen in Barchemse Bos

11 oktober 2022

Zes grote stapels stenen in plaats van bos, dat maakt de beer in LochemGroen! los.

Op 15 oktober 2022 om 14 uur protesteert LochemGroen! samen met omwonenden van het Barchemse bos tegen de bouw van zes kapitale villa’s waarbij het bos vernietigd wordt.

Het college van B&W wil definitief goedkeuring verlenen voor de bouw van zes kapitale villa’s waarvoor het Barchemse bos moet wijken. De woningnood is hoog dat is eenieder bekend. De leefbaarheid in de kernen staat hevig onder druk en de biodiversiteitscrisis is het gesprek van de dag. Door goedkeuring te verlenen aan het particuliere initiatief verheft het college van B&W zich boven alle eerdergenoemde vraagstukken. Omwonenden hebben na bijna 3 jaar vorige week antwoord gekregen op bezwaarschiften. Omwonenden spreken hun afschuw uit en LochemGroen! wil dit plan snel van tafel.

We roepen wethouder Eggink op om zowel de zorgen van de buurt als dier, natuur, milieu en klimaat serieus te nemen en daarom betaalbaar te bouwen op de minst kwetsbare plekken in de gemeente.

Sluit u zich aan op 15 oktober om 14 uur op het verzamelpunt voor het oude station in Barchem op de Borculoseweg?

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram