Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Persbericht: Roofvogel opvang

16 februari 2024

Na mondelingen vragen van LochemGroen! zijn wethouder De Goede en fractievoorzitter Calle Janssen vrijdag 16 februari op werkbezoek geweest bij de roofvogelopvang in Barchem.

Het was een constructief gesprek tussen wethouder de Goede, Joke en Alfons van de roofvogelopvang en Calle Janssen van LochemGroen!
Nadat Janssen in december mondelinge vragen stelde omtrent de noodkreet van de Dierenbescherming inzake de financiële nood bij wildopvangcentra in het land werd er afgesproken om samen met de wethouder op werkbezoek te gaan.
Met Alfons en Joke is er gesproken en de wethouder heeft de zorgen gehoord en rondgekeken bij de tientallen opgevangen roofvogels van de prachtige Kiekendief tot de eveneens prachtige Oehoe.

Janssen “Het gesprek biedt kansen om als gemeente een financiële ondersteuning te bieden aan dit prachtige initiatief. Uiteindelijk gaat uiteraard de raad hierover en ik zal met mijn college raadsleden hier het gesprek over voeren. Maar ik ben positief gestemd door de betrokkenheid die de wethouder toonde. Ik zal namens LochemGroen! op 4 maart een motie in dienen om de enige wildopvang in de gemeente Lochem financieel te ondersteunen in o.a. de oplopende dierenartskosten.”

Wie al een donatie wil doen aan de Roofvogelopvang Barchem hierbij de gegevens:
Met een eenmalige of maandelijkse donatie kunt u de dieren in de opvang steunen. Alle financiële steun wordt ingezet voor de opvang, voer en medicatie. Bankrekeningnummer NL60 RBRB 0947556451. Het gaat om een ANBI-stichting, waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. Hartelijk dank voor uw donatie!

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram