Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Succesvolle actie zwerfvuil LochemGroen!

27 februari 2022

Meer dan 20 vrijwilligers sloten zich aan bij de opruimactie van LochemGroen! afgelopen zaterdag. Gewapend met grijpers en vuilniszakken werd in korte tijd Lochem schoongemaakt. Lijsttrekker Calle Janssen is blij met zo veel enthousiasme. “De politiek heeft een voorbeeldfunctie. LochemGroen! heeft als slogan Lokaal, natuurlijk, samen, doen!En dit is een heel mooi concreet voorbeeld.”

Een simpele verkiezingsstunt? Calle Janssen lacht: “Heel veel inwoners van Lochem doen dit al dagelijks, tijdens een wandeling of het uitlaten van de hond. Daaraan zie je hoe belangrijk ze een schone, groene gemeente vinden. Dat zijn ook de mensen die LochemGroen! al weten te vinden.” Ook aan de kinderen werd gedacht: zij maakten kettingen van pinda’s voor de vogels en speelden een biodiversiteitsspel.  

De reacties op de actie lopen uiteen van “Goed bezig!” tot “Neem dit stukje ook nog even mee!” Maar het zet mensen ook meteen aan het denken: wat kan ik zelf doen, en wat doet de gemeente? Jolande van Borrendam: “Over de aanpak van afval kan je politiek heel verschillend denken. Leg je de verantwoordelijkheid bij het individu of durf je een politieke vuist te maken en ga je regels maken die het probleem bij de wortel aanpakken?” LochemGroen! wil beide.

Na Lochem is aankomende zaterdag Eefde aan de beurt voor een opruimactie van het zwerfvuil. Geïnteresseerde inwoners kunnen in de ochtend vanaf 09.00 uur aanhaken op de hoek van de Schoolstraat en Kerklaan. 

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram