Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

Tjitske Ypma in meet & greet met ondernemersorganisaties

12 mei 2022

Tjitske Ypma heeft meegedaan aan een meet & greet met ondernemersorganisaties. “Iedereen is met duurzaamheid bezig. We hebben echter nog wel een stip op de horizon nodig, want nu lijken belangen te botsen terwijl dat niet zo hoeft te zijn.

We hebben de Ondernemersvereniging Hiswa-Recron nodig maar evengoed de zeer innovatieve Koninklijke Metaalunie. De recreatietak zorgt voor een goede boterham en heeft belang bij biodiversiteit. De metaalindustrie bouwt de energie en mobiliteitssystemen van de toekomst. KHN (Koninklijke Horeca Nederland) en INretail zorgen voor het directe aanbod in onze leefomgeving. En de retail in de vorm van winkels zorgt voor een lager energie verbruik en meer ontmoeting dan webwinkels.

Voor iedereen is een prettig woon- en leefklimaat en een mooi landschap voor toeristen belangrijk. Dat botst misschien met het streven naar meer en groter, zowel in de industrie als de landbouw. Als we ons bezinnen is dat misschien minder erg dan we denken. Ook al omdat de werkgelegenheid goed op peil is.

Ik zou zeggen: laten we al onze ondernemers energie in de strijd gooien voor de noodzakelijke transities en de irreële gedachte van oneindige groei in volume los laten. We hebben genoeg, het mag vooral anders. Het woord 'Brede Welvaart' viel ook in het webinar, misschien kunnen we daarover doorpraten. Juist met ondernemers, want daar zit de transitiekracht en creativiteit.”

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram