Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our Twitter

We moeten anders gaan boeren

14 juni 2022

Vanwege het stikstofoverschot moet eenderde tot de helft van de boeren stoppen. Dat is een vreemde redenering, want we hebben met de dreigende hongersnoden in onze vruchtbare delta juist veel boeren nodig. We moeten alleen anders gaan boeren. Meer plantaardig, meer kringloop, meer in balans met de natuur.

LochemGroen! is tegen verdere schaalvergroting en voor soepele bedrijfsopvolging -zowel binnen als buiten de familie- mits er duurzaam geboerd gaat worden. De afgestudeerden van bijvoorbeeld de Warmonderhof staan klaar, maar krijgen geen voet aan de grond, o.a. vanwege het grote geld achter de schaalvergroting. Als je al een boerderij hebt, krijg je makkelijk meer grond erbij, terwijl een beginnende boer het nakijken heeft. Daar moeten we iets aan doen, hopelijk helpt de nieuwe wetgeving daarbij. Op naar een duurzaam en fossiel onafhankelijk voedselsysteem.

Zelfs De Druktemaker is het met ons eens:

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Meld u dan aan op onze nieuwsbrief

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram